Logo, bilder og grafikkformater

Nedenfor finner du retningslinjer for hvilke filformater vi må ha for å lage grafikk og logoer. Vi kan produsere skreddersydd design for deg, men dersom du ønsker å bruke eget design må du følge fremgangsmåten under. Spesielt punktet "Godkjente filformater" er viktig.

Hvis du ønsker hjelp til hele prosessen kan du ringe oss på 62 46 75 00, så tar vi en prat om det grafiske designet.

Godkjente filformater:

• Adobe Acrobat (PDF)
• Adobe Photoshop (PSD, JPEG, TIFF)
• Adobe Illustrator (AI, EPS)

OBS! Bilder eller logoer hentet direkte fra
Internett kan sjelden brukes. Som regel har disse for dårlig oppløsning.

Alle dokumenter og fullfarge bilder må settes opp i CMYK format. Se også "Bilder og oppløsning..."

Filer kan leveres til oss på
følgende medier:
 

• DVD
• CD
• Memory Stick / USB Drive
• E-post (helst ikke større enn 10 MB filer)
• FTP (kontakt oss for innloggingsdetaljer)

Vi har skisser på de fleste kjøretøy der vi kan legge inn ditt design, men vi foretrekker å sjekke visuelt for å sikre at alle størrelser er nøyaktig.

Send gjerne med et bilde av kjøretøyet slik at vi lettere kan se hva det dreier seg om.

Skisser / Utkast:
For kjøretøy- grafikk kan du levere en utskrift
av ditt design for bilen, som viser alle sider av kjøretøyet som skal inkludere grafikk. Alternativt kan du sende oss ​​et jpeg bilde av designet ditt, slik at vi kan sjekke det.

Hvis vi lager et design for deg vil du få tilsendt en tegning for godkjenning.

Hvis fargetilpasning til spesifikke Pantone referanser er viktig for grafikk/bilde, så gjør oss oppmerksom på dette.

Copyright:
Har du fått et forslag fra andre byråer eller designere må du ha godkjenning fra disse til å bruke designet før vi kan produsere noe.

Tegninger og skisser er belagt med copyright og kan ikke brukes uten skriftlig tillatelse fra den som har laget det. Det samme gjelder for skisser du mottar fra oss.

Vi vil kreve økonomisk kompensasjon dersom design eller deler av design laget av oss blir brukt uten vår skriftlige tillatelse. 

Logoer som skal skjæres i vinyl:
Alle logoer eller grafikk som skal skjæres i vinyl
må være i vektorbasert filformat og lagres som .ai eller .eps format med alle fontene konvertert til streker/kurver. Der det er mulig må disse filene skaleres til ferdig størrelse og fargene bør settes til en "Pantone Solid" referanse.

Bilder og oppløsning ved storformatprint:
Alt arbeid skal enten være i riktig størrelse (100% av ferdig størrelse) på 150 ppt, eller 25% av den endelige størrelsen på 600dpi. Eventuelle bilder som inneholder små detaljer,  f.eks. tekst som er mindre enn 24 pkt skal lagres på 350dpi ved 100% eller tilsvarende.

Alle dokumenter og fullfarge bilder må settes opp i CMYK format. Vi kan konvertere RGB-filer, men vi kan ikke garantere at resultatet blir likt.

Bilder bør ikke bygges inn. Send dem separat. For komplekse Photoshop-filer, må en "flattened" utgave leveres sammen med en lagdelt Photoshop-fil. Dette vil gjøre oss i stand til å foreta justeringer for å sikre at design og grafikk passer.

Bleed settes til 7mm på alle kanter.